jun
14
2011

1 uke igjen til avreise!

I dag er det en uke igjen til Oda, Mathilde, Thea, Mille, Lena, Ingrid, Robert og Juni reiser til Polen for å delta på Brave Festival og prosjektet Brave Kids. http://bravefestival.pl/bravekids/index.php/en/

På denne bloggen kommer både skuespillene og lederne i ABU til å dokumentere prosessen og reflektere litt over hvordan det er å jobbe på tvers av språk og ulike kulturer.

Brave festival er en stor internasjonal kulturfestival med fokus på teater, dans og andre kunstneriske uttrykksformer. Festivalen finner sted i byen Wroclaw i Polen og blir arrangert av den anerkjente teatergruppen ”Song of the Goat”. Brave Festival har vært et årlig arrangement fra 2005.

I 2010 startet Brave opp med et prosjekt de kaller for Brave Kids. Ideen bak dette prosjektet er å la grupper fra ulike steder av verden møtes og vise hverandre en kort forestilling som formidler noe om deres kultur og deres teatergruppe, for deretter å la gruppene samarbeide om og lage en felles forestilling som skal vises siste dagen av Brave Festival. Forventet publikum på denne forestillingen er på mellom 700 og 800 mennesker. Arbeidet ledes av profesjonelle skuespillere fra ”Song of the Goat”.

Sammen med grupper fra Uganda, Rwanda, Tsjekkia, Palestina (Gaza) og 2 grupper fra Polen, den ene bestående av unge flyktinger, har også Aldebaran Barne- og ungdomsteater (ABU) fra Skien blitt invitert til å ta del i prosjektet.  Flere av gruppene kommer fra fattige land med mye hjemløshet og land utsatt for naturkatastrofer, så vel som politiske konflikter. Gjennom å møte hverandre med kunst som uttrykksform, ønsker prosjektet å bidra til at disse skal kunne bearbeide og overkomme traumatiske opplevelser.

Gruppene vil bli innlosjert hos vertsfamilier. I 3 uker vil gruppene jobbe sammen ved hjelp av ulike former for workshops som skal lede fram til den store avslutningsforestillingen. Det legges også opp til andre aktiviteter og ekskursjoner.

Vi er i full gang med å øve inn en stylteforestilling basert på Norrøn mytologi.

Iduns epler

 

Trymskvida

 

Vi er i gang, men har fortsatt mye igjen før vi i er i mål med denne lille forestillingen. Heldigvis er alle motiverte og humøret er på topp. Vi skal på tur 🙂

Mille har vondt i beinet og går ikke på stylter i dag, men det hindrer henne ikke fra å bruke parykk.

Balders død

Håret til Siv

I morgen er vi klare for mer øving 🙂

 

 

 

 

Written by Juni in: Abu |

2 Comments »

  • Edda Flatlandsmo

    Kos dere masse! ♥ Kommer til å savne dere..

    Comment | 2011/06/18
  • Juni Juni

    Vi kommer til å savne deg også 🙂

    Comment | 2011/06/18

Leave a comment

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

πρός τε γὰρ τὴν ποίησιν αἱρετώτερον πιθανὸν ἀδύνατον ἢ ἀπίθανον καὶ δυνατόν