jun
22
2011

Gleder og Sorger i Wroclaw

I går ankom vi Wroclaw. Der ble barna møtt av vertsfamiliene sine. Vi fikk så vidt hilst på to av familiene før de dro avgårde. Det hele gikk veldig fort! Robert og jeg ble møtt av en som jobber som frivillig på Brave Kids. VI skulle bli hentet i bil, men som det som oftest er under festivaler, hadde det oppstått fullstendig kaos, så vi måtte ta buss. Det var et prosjekt i seg selv i og med at vi i tillegg til oss selv og tre kofferter, hadde tre store og tunge pakker med spesialbagasje med stylter. Heldigvis er polakkene veldig gjestfrie, så vi kom fram tilslutt.

I det vi kom inn på festivalkontoret var det stor jubel og glede blant de som jobbet der. De hadde akkurat fått greie på at Wroclaw var blitt kåret til Europas kulturhovedstad i 2016. KULT!!! Med andre ord, en gledens dag 🙂

 

MEN, det var også et skår i gleden. Gruppa med ungdommer fra Gaza har fått store problemer med å krysse grensa. Alt har vært i orden med visum for å komme inn i Polen, men det viste seg altså at til tross for at de skulle få komme inn i Polen, fikk de ikke lov til å krysse grensa mot Egypt. I går kveld sto de i kø med 10 000 andre mennesker som skulle krysse grensa, men det slippes bare ut 300 om dagen. Det jobbes på spreng med å forsøke å finne alternative løsninger for ungdommene, men i går så det dårlig ut. Jeg vet enda ikke om de har klart det, men jeg tviler. Noen ganger er verden så urettferdig at jeg får lyst til å legge meg ned å grine. Tenk for en mulighet og en opplevelse det ville vært for denne gruppa å få komme hit. Tenk hvor mye de har gledet seg til dette, og tenk hvor grusomt det må være å stå i kø med 10 000 andre mennesker!

I dag er det fridag for både oss ledere og for barna. De kommer til å tilbringe dagen sammen med familiene sine. Robert og jeg kommer nok til å sitte på diverse kafeer. Drikke te, skrive, lese, strengt tatt kose oss og nyte Wroclaw 🙂

Written by Juni in: Abu |

1 kommentar »

 • Marit Nagel Ronningen

  Godt å lese alt godt så langt! Gratulerer til Wroclaw som Europas kulturhovedstad 2016!!!

  Krysser fingrene for at ungdommene fra Gaza også får komme!!

  Uansett, dere kommer til å treffe mange spennende og hyggelige mennesker!

  Vi her hjemme følger spent med – dag for dag!

  Comment | 2011/06/22

Leave a comment

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

πρός τε γὰρ τὴν ποίησιν αἱρετώτερον πιθανὸν ἀδύνατον ἢ ἀπίθανον καὶ δυνατόν