jul
19
2011

Vel hjemme

I dag har det gått akkurat en uke siden vi kom hjem fra Polen. Jeg har rett og slett ikke klart å skrive noe før nå. Det har vært så mange inntrykk som har måttet synke inn.

Det var 3 lærerike og intensive uker i Polen. Programmet var stramt både for oss voksne og for barna. Det har vært latter og det har vært gråt. Det har vært hjemlengsel, det har vært forelskelser, det har vært stylter sang og dans. Vennskap har utviklet seg på tvers av landegrenser og verdensdeler. Ungene har lært danser og rytmer fra fjerne steder, og de har med stor suksess lært bort stylter til 50 andre barn. De har spilt «Norrøne Gudinner» på Agora, på barnesykehus og på velferdssenter.

 

Forestilling ute på velferdssenteret

Og sammen med alle de andre skapte de en forestilling på 20 minutter basert på det de hadde lært hverandre gjennom 3 uker med workshop. Forestillingen var en del av avslutningen på Brave Festival og ble spilt for 700 mennesker.

Her er et lite klipp fra Polsk Tv. (Det er litt reklame først)

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/10,88292,9918620,Brave_Kids___wystep_finalowy.html

 

Det var sterkt og rørende å se alle barna samlet på scenen. Tårene trillet fra de ble introdusert og til de gikk av scenen. Jeg får igrunn fortsatt klump i halsen når jeg tenker på det. Det var stort!

Forestilling

Jeg håper og tror at barna har fått utbytte av turen,  og at det i tillegg til å ha vært en kreativ og kunstnerisk opplevelse, også har satt i gang en tankeprosess som gjør at de reflekter litt over det å komme fra et land som Norge.

Selv har jeg hatt et stort utbytte av turen. Jeg har vært leder, mamma og «psykolog» for 6 jenter fra 11-16 år. Det i seg selv var til tider en utfordring, og jeg er glad jeg ikke skal være det resten av livet. Jeg har blitt kjent med og knyttet kontakter med sterke, flotte og inspirerende mennesker fra hele verden. Blitt introdusert for grupper og prosjekter som vi etter all sannsynlighet kommer til å samarbeide med videre. Jeg har sett flotte forestillinger og vært på fantastiske konserter.

Jeg har kommet hjem sliten, glad og full av inspirasjon og ideer til nye prosjekter.

 

Written by Juni in: Abu |

»

Leave a comment

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

πρός τε γὰρ τὴν ποίησιν αἱρετώτερον πιθανὸν ἀδύνατον ἢ ἀπίθανον καὶ δυνατόν