jun
20
2011

Kultursjokk?

1 dag igjen. Ungene er naturlig nok veldig spente. De skal være borte fra landet og foreldrene sine i 3 uker. Det er for dem veldig lenge. Så og si ingen av dem har vært så lenge borte fra det trygge og kjente. Vi drar til Polen, en annen kultur. De skal bo hos vertsfamilier som garantert har helt andre rutiner enn hva de er vant til. Som om det ikke er nok, skal de også jobbe med med barn fra totalt andre kulturer. De kommer til å møte på utfordringer og problemstillinger de ikke er kjent med fra før. Vil de få kultursjokk? Skal man forberede dem på det?

Kultursjokk er faktisk veldig vanlig. Her finner du en artikkel om fenomenet:

http://www.kinaintern.com/index.php?option=com_content&view=category&id=50&Itemid=125

 

Jeg er ganske så sikker på at det vil gå greit, men det er klart at det er mye som er nytt. Det kommer nok til å bli litt hjemlengsel og noen tøffe dager. Sannsynligvis også for meg. Jeg har heller ikke vært med på noe slikt som dette.

Written by Juni in: Abu |

»

Leave a comment

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

πρός τε γὰρ τὴν ποίησιν αἱρετώτερον πιθανὸν ἀδύνατον ἢ ἀπίθανον καὶ δυνατόν